Welkom bij Ebenezer Operatie Exodus Nederland

Het doel van Ebenezer Operatie Exodus is om Joodse mensen aan te moedigen om terug te keren naar IsraŽl en daadwerkelijk te helpen vanuit alle landen van de wereld, daarbij Godís koninkrijks bedoelingen verkondigend.

Ebenezer Operation Exodus is een organisatie, geboren tijdens de Golfoorlog in 1991, om Joodse mensen te helpen terugkeren naar IsraŽl. Bijbelse profetieŽn gaan in vervulling; de God van Abraham ,Izaak en Jacob (IsraŽl) is trouw aan Zijn woord en maakt zijn beloften waar. Onze humanitaire hulpprogrammaís bieden praktische ondersteuning en vertroosting aan de armen en behoeftigen in de Joodse gemeenschappen van de voormalige Sovjet-Unie, in IsraŽl en elders.

De terugkeer van het Joodse volk is een ontzagwekkend teken van Gods barmhartigheid en genade in onze dagen. Na bijna 2000 jaar brengt God IsraŽl terug naar haar historische vaderland net zoals Hij het beloofde: ď†Ik leid jullie weg bij die volken, Ik breng jullie bijeen uit die landen en laat je naar je eigen land terugkeren" EzechiŽl 36:24.

 

Ds. J. den Admirant spreekt over ďExodus 2.0Ē op de Ebenezer Vriendendag gehouden op 8 April 2017 in Amersfoort.

Verklaring van Ebenezer Operatie Exodus, betreffende de resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, die de IsraŽlische nederzettingen veroordeelt

united nations security council

Wij, het Internationale Bestuur van Ebenezer Operatie Exodus, samen met Ebenezer medewerkers en vrijwilligers uit meer dan vijftig landen wereldwijd, accepteren de Veiligheid Raad resolutie2334 die op 23 december 2016 aangenomen was, niet. Deze resolutie stelt ten onrechte dat de IsraŽlische nederzettingen in Samaria en Judea, inclusief Oost Jerusalem, ďgeen rechtsgeldigheidĒ hebben en een ďflagrante schending van de internationale wetĒ zijn. Deze resolutie is in overeenstemming met de recente resoluties geadopteerd door de UNESCO†(de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie) en de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die de historische binding met Jeruzalem en het historische hart van IsraŽl ontkennen. Door dit te doen, zetten de Verenigde Naties, en haar agentschappen, en de overgrote meerderheid van de naties, hun oneerlijke en onrechtvaardige behandeling van IsraŽl voort, wat een vrije democratische natie is op basis van de beginselen van een rechtstaat. lees verder >>

De 10 Stammen keren terug.

Op 30 juni jl. sprak Richard Zevenhuizen, Nationaal CoŲrdinator Nederland van Ebenezer Operatie Exodus bij Pillar of Fire. Het werd een zeer informatieve avond. Met een uitgebreide presentatie liet Richard zien, hoe de speurtocht naar leden van de zogenaamde ďtien verloren stammenĒ verloopt.

Ook vertelde hij over de geschiedenis van alle Stammen en over hun actuele terugkeer naar het thuisland IsraŽl. Daar zijn we vandaag getuige van immers!

Stichting Ebenezer - 2016-06-30 - Pillaroffire.nl from Pillar of Fire on Vimeo.

Op de Ebenezer Vriendendag die op 30 april in de Jeruzalemkerk in Utrecht werd gehouden sprak als gastspreker Jip Wijngaarden. Die u hier kunt beluisteren als mp3 bestand.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

   Laatste Nieuws >>

 

 

Original Design Ebenezer Operation Exodus  Website designed, built and maintained Potential Communications