Welkom bij Ebenezer Operatie Exodus Nederland

Het doel van Ebenezer Operatie Exodus is om Joodse mensen aan te moedigen om terug te keren naar IsraŽl en daadwerkelijk te helpen vanuit alle landen van de wereld, daarbij Godís koninkrijks bedoelingen verkondigend.

Ebenezer Operation Exodus is een organisatie, geboren tijdens de Golfoorlog in 1991, om Joodse mensen te helpen terugkeren naar IsraŽl. Bijbelse profetieŽn gaan in vervulling; de God van Abraham ,Izaak en Jacob (IsraŽl) is trouw aan Zijn woord en maakt zijn beloften waar. Onze humanitaire hulpprogrammaís bieden praktische ondersteuning en vertroosting aan de armen en behoeftigen in de Joodse gemeenschappen van de voormalige Sovjet-Unie, in IsraŽl en elders.

De terugkeer van het Joodse volk is een ontzagwekkend teken van Gods barmhartigheid en genade in onze dagen. Na bijna 2000 jaar brengt God IsraŽl terug naar haar historische vaderland net zoals Hij het beloofde: ď†Ik leid jullie weg bij die volken, Ik breng jullie bijeen uit die landen en laat je naar je eigen land terugkeren" EzechiŽl 36:24.

 

Ebenezer Vriendendag op 8 april

Op zaterdag 8 april organiseert Ebenezer Operatie Exodus weer een Vriendendag.
Dit keer in de Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, 3817 JM Amersfoort.
Ds. Jan den Admirant zal spreken over de Exodus toen en nu: EXODUS 2.0!

Temidden van alle onrust brengt God Zijn volk thuis, ondanks alle bedreigingen en tegenwerkingen.
Wij mogen daar getuige van zijn, maar ook deelnemers! Wat is er mooier en geeft meer voldoening dan om mee te mogen werken aan het geweldige profetische plan van God.

"Ik zal een omkeer brengen in de gevangenschap van Mijn volk IsraŽl.
Zij zullen de verwoeste steden herbouwen en bewonen,
zij zullen wijngaarden planten en de wijn ervan drinken,
zij zullen tuinen aanleggen en de vrucht ervan eten.
Ik zal hen in hun land planten,
en zij zullen nooit meer weggerukt worden uit hun land,
dat Ik aan hen gegeven heb, zegt de HEERE, uw God.Ē
Amos 9:14-15

U krijgt te zien en te horen het laatste nieuws van de alijah uit o.a. Frankrijk, ItaliŽ en Nederland!
De dag start om 10:00 uur, zaal open vanaf 09:15 uur. Toegang gratis, er zullen collectes worden gehouden voor de onkosten en de alijah.
Omstreeks 15:30 hopen we af te sluiten.

Bereikbaarheid
Per auto: A28, afslag 5 / Amersfoort Zuid, Leusderweg op. Bij rotonde Borneoplein rechtsaf, de Pasteurstraat in. Na 200 meter bent u bj de Fonteinkerk. De Fonteinkerk heeft goede parkeergelegenheid.
Per openbaar vervoer: station Amersfoort met stadsbus lijn 1 (eindbestemming De Eemgaarde), uitstappen halte Einsteinstraat.

Vriendendag flyer >>

Verklaring van Ebenezer Operatie Exodus, betreffende de resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, die de IsraŽlische nederzettingen veroordeelt

united nations security council

Wij, het Internationale Bestuur van Ebenezer Operatie Exodus, samen met Ebenezer medewerkers en vrijwilligers uit meer dan vijftig landen wereldwijd, accepteren de Veiligheid Raad resolutie2334 die op 23 december 2016 aangenomen was, niet. Deze resolutie stelt ten onrechte dat de IsraŽlische nederzettingen in Samaria en Judea, inclusief Oost Jerusalem, ďgeen rechtsgeldigheidĒ hebben en een ďflagrante schending van de internationale wetĒ zijn. Deze resolutie is in overeenstemming met de recente resoluties geadopteerd door de UNESCO†(de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie) en de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die de historische binding met Jeruzalem en het historische hart van IsraŽl ontkennen. Door dit te doen, zetten de Verenigde Naties, en haar agentschappen, en de overgrote meerderheid van de naties, hun oneerlijke en onrechtvaardige behandeling van IsraŽl voort, wat een vrije democratische natie is op basis van de beginselen van een rechtstaat. lees verder >>

Kort filmverslag van de Ebenezer Vriendendag in Utrecht op 30 april

 

   Laatste Nieuws >>

 

 

 

Original Design Ebenezer Operation Exodus  Website designed, built and maintained Potential Communications