Laatste Nieuws

Ebenezer Vriendendag op 8 april

Op zaterdag 8 april organiseert Ebenezer Operatie Exodus weer een Vriendendag.
Dit keer in de Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, 3817 JM Amersfoort.
Ds. Jan den Admirant zal spreken over de Exodus toen en nu: EXODUS 2.0!

Temidden van alle onrust brengt God Zijn volk thuis, ondanks alle bedreigingen en tegenwerkingen.
Wij mogen daar getuige van zijn, maar ook deelnemers! Wat is er mooier en geeft meer voldoening dan om mee te mogen werken aan het geweldige profetische plan van God.

"Ik zal een omkeer brengen in de gevangenschap van Mijn volk IsraŽl.
Zij zullen de verwoeste steden herbouwen en bewonen,
zij zullen wijngaarden planten en de wijn ervan drinken,
zij zullen tuinen aanleggen en de vrucht ervan eten.
Ik zal hen in hun land planten,
en zij zullen nooit meer weggerukt worden uit hun land,
dat Ik aan hen gegeven heb, zegt de HEERE, uw God.Ē
Amos 9:14-15

U krijgt te zien en te horen het laatste nieuws van de alijah uit o.a. Frankrijk, ItaliŽ en Nederland!
De dag start om 10:00 uur, zaal open vanaf 09:15 uur. Toegang gratis, er zullen collectes worden gehouden voor de onkosten en de alijah.
Omstreeks 15:30 hopen we af te sluiten.

Bereikbaarheid
Per auto: A28, afslag 5 / Amersfoort Zuid, Leusderweg op. Bij rotonde Borneoplein rechtsaf, de Pasteurstraat in. Na 200 meter bent u bj de Fonteinkerk. De Fonteinkerk heeft goede parkeergelegenheid.
Per openbaar vervoer: station Amersfoort met stadsbus lijn 1 (eindbestemming De Eemgaarde), uitstappen halte Einsteinstraat.

Vriendendag flyer >>

Verklaring van Ebenezer Operatie Exodus, betreffende de resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, die de IsraŽlische nederzettingen veroordeelt

united nations security council

Wij, het Internationale Bestuur van Ebenezer Operatie Exodus, samen met Ebenezer medewerkers en vrijwilligers uit meer dan vijftig landen wereldwijd, accepteren de Veiligheid Raad resolutie2334 die op 23 december 2016 aangenomen was, niet. Deze resolutie stelt ten onrechte dat de IsraŽlische nederzettingen in Samaria en Judea, inclusief Oost Jerusalem, ďgeen rechtsgeldigheidĒ hebben en een ďflagrante schending van de internationale wetĒ zijn. Deze resolutie is in overeenstemming met de recente resoluties geadopteerd door de UNESCO†(de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie) en de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die de historische binding met Jeruzalem en het historische hart van IsraŽl ontkennen. Door dit te doen, zetten de Verenigde Naties, en haar agentschappen, en de overgrote meerderheid van de naties, hun oneerlijke en onrechtvaardige behandeling van IsraŽl voort, wat een vrije democratische natie is op basis van de beginselen van een rechtstaat. lees verder >>

De 10 Stammen keren terug.

Op 30 juni jl. sprak Richard Zevenhuizen, Nationaal CoŲrdinator Nederland van Ebenezer Operatie Exodus bij Pillar of Fire. Het werd een zeer informatieve avond. Met een uitgebreide presentatie liet Richard zien, hoe de speurtocht naar leden van de zogenaamde ďtien verloren stammenĒ verloopt.

Ook vertelde hij over de geschiedenis van alle Stammen en over hun actuele terugkeer naar het thuisland IsraŽl. Daar zijn we vandaag getuige van immers!

Stichting Ebenezer - 2016-06-30 - Pillaroffire.nl from Pillar of Fire on Vimeo.

Op de Ebenezer Vriendendag die op 30 april in de Jeruzalemkerk in Utrecht werd gehouden sprak als gastspreker Jip Wijngaarden. Die u hier kunt beluisteren als mp3 bestand.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Kort filmverslag van de Ebenezer Vriendendag in Utrecht op 30 april

Ebenezer Vriendendag 30 April 2016

Op zaterdag 30 april is er weer een vriendendag in de Jeruzalemkerk in Utrecht van 10-16:00 uur. We hebben Jip Wijngaarden uitgenodigd om iets van haar levensverhaal te delen.

Uit een interview met Jip Wijngaarden in het RD van 22-11-2013:

Ik heb er moeite mee als mensen zogezegd picknicken uit Gods Woord. We moeten met Pesach het hele lam eten, ook de minder aangename stukken. Het is kwalijk als je een god schept naar jouw beeld, want dan is hij zo groot als jouw hersenpan. En dat terwijl in de Bijbel staat dat je niets toe mag doen of af mag doen aan het Evangelie. Ik ga ertegen in, zoals ik ook met mijn schilderijen de sjofar blaas, om mensen wakker te schudden. lees verder»

25 Jaar Gods Trouw!

Dit jaar vieren wij als Ebenezer Operatie Exodus ons 25 jarig bestaan, een Gods wonder. Wat God beloofd heeft aan Abraham en later heeft bevestigd aan Izašk en Jacob, namelijk het land Kanašn, is Hij in onze tijd aan het vervullen. Wat de profeten mochten aanschouwen in de verte, kunnen wij met eigen ogen zien: het herstel van de vervallen hut van David! lees verder»